XBezár

Bejelentkezés

Pálinka Hotline
K i r á l y Pálinka-Patika
9021 Győr, Király u. 17., Telefon: (30) 529 9105,
Nyitva tartás: H - P: 10:00 - 18:00, Szo: 10:00 - 15:00
Menü
Alkalmanként vannak kihagyhatatlan akcióink, amik mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Töltse nevét valamint e-mail címét a rubrikába és egészségére! Szólni fogunk!

« 1 2 3 4 5 »

Aktualitások

Pannon Pálinka és Párlatverseny 2018

Csopak

2018. június 8.

Rendező: Pannon Pálinkafőzők Egyesülete


A IX. Quintessence Pálinka és Párlatverseny hivatalos végeredménye, meghirdetett nagydíjai


Kisüsti? Tornyos?

2017.10.27.

A két lepárlási technológia közötti különbségre igyekszik rávilágítani kedves barátom Nagygyörgy László, mindenkinek ajánlom az értekezés elolvasását!


Díjazták az év legjobb pálinkaházait


Páratlan díjeső kísérte a Pálinka Céh Egyesület tagjainak szereplését a 2016 évi Pálinka Országkóstolón

 

 

27 Aranyérem            12 Champion Díj


A Pálinka Országkóstoló olyan megmérettetés, amelynek célja a pálinkának, mint hazánk nemzeti italának a hitelét és ismertségét növelni, a magas színvonalú országos rendezvényen elért eredmények révén is elősegíteni a minőségi pálinka bel- és külpiaci megjelenését. A Pálinka Országkóstoló Rendezője a Pálinka Nemzeti Tanács és a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédeleméért Felelős Helyettes Államtitkársága.


valamint

Bor-, Pálinka- és Párlatszépségverseny

továbbá

Bács-Kiskun Megye Pálinkaversenye

2015. szeptember 28-tól október 3-ig

KECEL


Ebben az évben is töretlenül folytatódik tovább a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválóság Program, amelynek alapvető célkitűzése a magyar pálinka, mint hungarikum minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése - mondta a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten, az Országházban, a 2015. évi Pálinka Országkóstoló eredményhirdetésén.


2015-ben újra hét határra szóló pálinkafesztivál veszi kezdetét.
A rendezvény célja bemutatni milyen nagy a tárháza a hazánkban termett ízletes, zamatos gyümölcsökből készített ételeknek és italoknak egyaránt.


Felhívás a PÁLINKA ORSZÁGKÓSTOLÓ 2015. versenyre, melynek keretében kerül lebonyolításra a

- 2015. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Program - Pálinkakiválóságok kiválasztása -

- 2015. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny -,

- 2015. évi Bérfőzött és magánfőzött párlatok Országos Versenye.A kormány továbbra is tárgyalásokat folytat az Európai Bizottsággal a házi pálinkafőzés miatt. Brüsszel szerint még mindig sérti az uniós jövedéki szabályokat, hogy a magyar állam úgy szüntette meg az otthoni pálinkafőzés ingyenességét, hogy csak évi 1000 forintot szed be utána. Az EU-s szabályozás szerint a tagállamoknak egy normál, illetve egy kedvezményes adókulcsot kellene alkalmazniuk.


Szokták mondani, hogy a pálinka minősége már a gyümölcsnél eldől, de van a kettő között egy nagyon fontos lépés még: a cefrézés. A cefrébe a gondosan válogatott gyümölcsön kívül nem kerülhet más - a gumicsizma és az éticsiga kifejezetten kerülendő. Most leírjuk, hogy mi az, amire érdemes nagyon odafigyelni, ha bogyós gyümölcsből főzünk pálinkát.  


Egy gyönyörű hétvége kezdete: május 7-én indul, ezúttal belépő nélkül, a X. Budapesti Pálinkafesztivál több tucat főzde mintegy félezer fajta pálinkájával, köztük az Év Almapálinkájával, amit itt kóstolhat meg először a nagyérdemű. Négy nap mámor a Városháza Parkban – készpénz nélkül.


A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese - tájékoztatta Lovász Sándor, a XVI. gyulai pálinkafesztivál főszervezője szombaton az MTI-t.


Ötszáztizenegy tételt neveztek be a XVI. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválra, amelyet idén április 17. és 19. között rendeznek meg Gyulán – tájékoztatta Lovász Sándor főszervező csütörtökön az MTI-t.


Kiemelkedő magyar sikerrel zárult a 2015. évi Destillata, a pálinkák, likőrök, whiskyk és egyéb párlatok legrangosabb európai versenye. Idén 23. alkalommal rendezték meg a párlatkészítők legtekintélyesebb közép-európai szakmai bajnokságát.


Vasárnap ( 03.01 ) délután 5 óra után eredményt hirdettek a II. Miskolci Pálinkamustra és Pogácsaversenyen. Az Év pálinkái között kajszibarack-, fürtös meggy- és kökénypálinka is szerepel. A szervezők elmondták, szeretnék folytatni a hagyományt, és jövőre is megrendezik a rangos megmérettetést.


Ismét kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság csütörtökön, mert továbbra is úgy véli, hogy a házi pálinkafőzés jövedéki adójának szabályozása uniós jogot sért - derül ki az Európai Bizottság honlapján közzétett információkból.


« 1 2 3 4 5 »

Üdvözöljük
webáruházunkban!

Elkötelezett hívei vagyunk a
kulturált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesital fogyasztását 18 éven
aluliak számára nem ajánljuk.

Kérjük nyilatkozzon, hogy elmúlt már 18 éves?

IGEN / NEM
Király Pálinka-Patika
9021 Győr, Király u. 17.,
Telefon: (30) 529 9105
Nyitva tartás: H - P: 10:00 - 18:00, Szo: 10:00 - 15:00
Bankkártyás fizetés:
Szállítás: